Polisen har en vecka efter mordet ännu inte frihetsberövat någon. Foto: TT

Polisen söker motiv till dödsskjutningen i Vällingby

Uppdaterad
Publicerad

Polisen lägger just nu ett stort pussel i arbetet med att hitta motivet bakom dödsskjutningen i Vällingby i förra veckan, då 18-åriga Ndella Jack sköts till döds. Bland annat undersöks pågående konflikter inom kriminella gäng.

Klockan var halv två på natten den 28 augusti när boende i Råcksta väcktes av skottlossning mot en lägenhet. I lägenheten befann sig Ndella Jack, 18 år, som skottskadades och avled under morgonen av sina skador.

Polisen har hållit en stor mängd förhör och teknisk bevisning har samlats in, men ännu är ingen gripen, skriver polisen på sin hemsida. Man söker även efter motiv i pågående konflikter inom kriminella gäng.

Polisen kommer fortsättningsvis att ha ökad närvaro i området för att skapa trygghet och för att kunna svara på frågor från boende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Vällingby

Mer i ämnet