Poliser på plats på Mynttorget i Stockholm där afghanska ungdomar demonstrerar. Foto: TT

Polisens hatbrottsgrupp utreder nu misshandeln

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens attack mot demonstranterna vid Mynttorget i Gamla stan så stärker polisen bevakningen av manifestationen. Nu flyttas den till Medborgarplatsen.

Det var strax efter klockan 20.00 som demonstranterna attackerades med bengalisk eld. Tre personer blev lindrigt skadade vid händelsen och polisen inledde en förundersökning om misshandel, som nu utreds av Stockholmspolisens hatbrottsgrupp. Ingen person är gripen.

LÄS MER: Ensamkommandes demonstration attackerad

Sittstrejk i centrala Stockholm

– Hatbrott är ingen brottrubricering men det ger högre straff om det finns hatbrottsmotiv i misshandeln, säger Lars Byström presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Sittstrejken flyttas

För att öka säkerheten kommer nu polisen att flytta demonstrationen till Medborgarplatsen.

– Ansökan om att demonstrera kom i fredags men den blev aldrig behandlad under helgen. Nu har man sett över platsen och flyttar demonstrationen till Medborgarplatsen, säger Lars Byström polisens presstalesperson.

LÄS MER: Här attackeras demonstranterna av högerextrema

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sittstrejk i centrala Stockholm

Mer i ämnet