Foto: Krögarna är oroliga inför planerna på förändringarna runt Stureplan och politiker tycker det är för stort ingrepp.

Kritiken växer mot planerna för Sturegallerian

Uppdaterad
Publicerad
Det är inte bara krögarna vid Stureplan som är emot rivning och ombyggnation av Sturegallerian, även flera politiker ställer sig skeptiska.

”Det är i många fall gamla, fina och värdefulla hus som fungerar även för många av dagens behov men som nu föreslås rivas”, skriver Rasmus Jonlund från Liberalerna på sin hemsida.

Läs mer: Starka protester mot rivning av Sturegallerian

Liberalerna säger nej till förslaget på att rejält göra om Sturegallerian och kvarteret runt om kring, och även moderaterna är kritiska.

– Vi anser att förslaget skulle innebära oacceptabelt stora ingrepp i kvarteret, med rivning av bland annat Freys hyrverk. Omfattningen och konsekvenserna av förslaget har visat sig vara betydligt större än vad som först framkom, säger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M), och fortsätter,

Moderaterna ser även flera bra saker i föslaget som att återställa och öppna upp Marmorhallarna , och att knyta ihop tunnelbanan med Sturegallerian.

– Vi skulle också gärna se fler nya bostäder, men inte mot Humlegårdsgatan där de kan komma i konflikt med nöjesetablissemanget. Ett bättre alternativ vore att se över möjligheten att ordna bostäder i det parkeringshus som föreslås rivas.

Läs mer: Så ska Sturegallerian göras om

Stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) ser även han både för- och nackdelar, men ställer sig lite avvaktande och planerar att träffa företagarna i kvarteret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer för Stureplanskvarter

Mer i ämnet