Kurder demonstrerar utanför Turkiets ambassad i Stockholm på torsdagen. Foto: TT

Protester vid turkiska ambassaden

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har gripits efter oroligheter utanför turkiska ambassaden i Stockholm.

Under torsdagseftermiddagen hölls en demonstrationer vid den turkiska ambassaden i Stockholm. Demonstranterna vill att Turkiet upphör sina attacker mot kurdiska gerillan PKK.

– Det har varit försök till konfrontation, men det har definitivt inte lyckats. Det har kastats en del knallskott eller smällare, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen, till TT.

Attackerna i Turkiet

Enligt polisen har fyra personer gripits, varav en är misstänkt för försök till grov misshandel.

Ett 40-tal personer har olovligen anordnat en proturkisk motdemonstration. Polisen håller de två demonstrantgrupperna åtskilda och den proturkiska gruppen kommer att rapporteras för brott mot ordningslagen.

Konflikt mellan Turkiet och PKK

Konflikten mellan turkisk militär och PKK trappas upp. Under dagen har det rapporterats om att tre turkiska soldater ska ha dödats i ett överfall av den kurdiska gerillan PKK i Sirnak i sydöstra Turkiet. Dödsskjutningarna är de senaste i raden i den upptrappade konflikten mellan Turkiet och PKK.

I går fortsatte Turkiet med flyganfall mot PKK i såväl Turkiet som Irak.

Demonstrationer har under den senaste veckan hållits på flera håll i Turkiet. Dagens demonstration i Stockholm är det första större demonstrationen som genomförts i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attackerna i Turkiet

Mer i ämnet