Foto: TT

Vinstras för bostadsbolag i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett rejält resultatras för bostadsutvecklaren Oscar Properties. Antalet sålda bostäder stannade på tolv stycken under första kvartalet, jämfört med 102 samma tid förra året men de är inte ensamma. Även byggbolaget JM visade en lägre vinst under årets första kvartal.

Rörelseresultatet för första kvartalet landade på minus 56 miljoner kronor, jämfört med vinsten på 427 miljoner kronor samma period i fjol.

Intäkterna föll från 748 miljoner till 400 miljoner kronor.

Vinstförlust för JM

Foto: TT

Även Bygg- och fastighetsbolaget JM säljer färre bostäder. Under första kvartalet redovisar de en vinst före skatt på 512 miljoner kronor, det kan jämföras med 829 miljoner kronor i vinst under motsvarande period 2017.

”Den avvaktande marknaden gäller särskilt för nyproduktion av bostäder med lång tid till inflyttning. Lägre försäljning och lägre antal produktionsstartade bostäder i Stockholm minskade den pågående produktionsvolymen under kvartalet”, skriver vd:n Johan Skoglund i rapporten.

Under årets första kvartal sålde bostadsutvecklaren  480 bostäder, jämfört med 864 stycken samma period föregående år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.