20-årige Eric Torell sköts till döds av polis förra sommaren. I september kommer rättegången mot tre åtalade poliser att hållas. Foto: Janerik Henriksson-Johan Nilsson/TT

Rättegång i höst om Eric Torells död

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot de tre poliser som åtalats för brott i samband med dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell kommer att inledas i september, skriver Stockholms tingsrätt i ett pressmeddelande.

Målet var egentligen att hålla huvudförhandlingen innan sommaren, men det är inte praktiskt möjligt och i stället blir första rättegångsdagen den 3 september.

Leksaksvapen uppfattades om riktig

Eric Torell sköts till döds av polis i Vasastaden i centrala Stockholm morgonen den 2 augusti 2018. 20-åringen hade autism och Downs syndrom, och hade rymt hemifrån. Med sig hade han ett leksaksvapen, som poliserna uppfattade som riktigt.

Eric Torell

Två som sköt åtalas

Den polis som avlossade det dödande skottet har åtalats för vållande till annans död. En annan polis som sköt Eric Torell har åtalats för tjänstefel. Även ett polisbefäl som fanns på platsen har åtalats för tjänstefel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eric Torell

Mer i ämnet