Allt fler hyresbostäder förmedlas via bostadsförmedlingen. Foto: TT/Tomas Oneborg

Rekord i förmedlade hyresrätter i Stockholmsregionen

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsförmedlingen har förmedlat 13 680 hyresrätter i Stockholmsregionen fram till november i år. Det innebär att man redan nu har har passerat de 13 455 som förmedlades under hela förra året.

Bostadskön växer, men antalet förmedlade hyresrätter blir också fler. Förra året slog Bostadsförmedlingen i Stockholm rekord när 13 455 hyresrätter förmedlades i regionen. Även 2019 kommer sluta som ett rekordår när man redan i november har passerat förra årets rekord.

– Vi har under året träffat många nya överenskommelser om samarbeten med bostadsbolag. Det innebär att allt fler bostadsbolag lämnar sina lediga hyresrätter till oss. Vi har även sett att många av bostadsbolagens evakueringslägenheter har blivit tillgängliga för förmedling igen efter att stora renoveringsprojekt har avslutats under året. Dessutom bidrar en relativt stor nyproduktion till att det kommer in fler hyresbostäder, säger Petter Strömberg, kommunikatör på Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Den genomsnittliga kötiden ligger på 10,3 år jämfört med året innan då den låg på 10,2 år.

I videon ger Bostadsförmedlingen tre tips till den som är på jakt efter ett förtahandskontrakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.