Resenärernas advokat anmäls

Uppdaterad
Publicerad

Norwegians advokatbyrå menar att uppsökande verksamhet är oetisk.

Moll Wendén Advokatbyrå, som representerar Norwegian i ärendet, anmäler nu advokaten Stephan Eriksson till Advokatsamfundet. Anmälan görs för att man anser att Stephan Eriksson ”jobbar med uppsökande verksamhet och lever på missnöjda kunder”.

Kunderna behöver bara betala om han vinner ett mål, och då får de betala 30 procent till bolaget TRS Travelright som Stephan Eriksson äger aktier i, menar advokatbyrån. Både hur han hittar sina kunder och hur han tar betalt strider mot Advokatsamfundets etiska regelverk, anser advokatbyrån.

Norwegian stäms för förseningar

Äger inga aktier

Enligt Stephan Eriksson äger han inga aktier och han har inga styrelseuppdrag i företaget. Han är anställd hos advokatfirman Liman & Partners och anlitas av TRS Travelright som advokat.

-Det här är ett sätt att försöka skrämma mig och skrämma Travelright. Jag tycker att man borde ägna sig åt sakfrågan i stället, säger Stephan Eriksson till TT

Anne Ramberg, generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund, vill inte kommentera anmälan, skriver TT

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norwegian stäms för förseningar

Mer i ämnet