Ytterligare 37 passagerare får ersättning från Norwegian

Uppdaterad
Publicerad

Efter en utdragen rättsprocess får nu ytterligare 37 passagerare ersättning efter att ha drabbats av kraftiga förseningar.

Det var i februari som Charlotta Holmquist och hennes familj på fem personer planerade att resa till Thailand. Men flyget blev försenat i 16 timmar och familjen valde att stämma flygbolaget Norwegian. I januari fick familjen rätt till ersättning, alla utom en, familjens treåring.

Norwegian vägrade också att betala ersättning till övriga passagerare på flyget.

Norwegian stäms för förseningar

Ersättning till resenärer

Företaget TRS Travelright Services stämde Norwegian för ytterliga 37 passagerare, däribland familjen Holmquists treåriga dotter. Nu har flygbolaget beslutat att betala ut ersättning till samtliga 37 passagerare.

Ytterligare en stämning lämnades in den 25 februari för 19 passagerare och förhoppningen är att samtliga drabbade resenärer ska få full ersättning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norwegian stäms för förseningar

Mer i ämnet