Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ser du hur du kan åka mellan Slussen och T-Centralen under tiden röda linjen är avstängd på sträckan. Foto: SVT

Röda linjen mellan Slussen och T-centralen stängs av 24 juni

Uppdaterad
Publicerad

Upprustningen av tunnelbanebron mellan Slussen och Gamla stan fortsätter även denna sommar. I år ska nya växlar monteras. Under tiden stängs röda linjen av mellan Slussen och T-centralen i nästan tre veckor – från den 24 juni till och med den 11 juli.

En vanlig vardag åker runt 400 000 tunnelbaneresenärer över bron som går mellan Gamla stan och Slussen. Det innebär att Söderströmsbron är en av SL:s mest trafikerade sträckor.

Bron som byggdes 1957 har renoverats under flera år. Tidigare har spåren och gamla rostiga brodelar bytts ut. Nu ska nya växlar monteras.

Arbetet kommer att ta nästan tre veckor. Under tiden är trafiken på tunnelbanans röda linje avstängd mellan Slussen och och T-centralen. Den som ska ta sig mellan södra och norra Stockholm får i stället åka gröna linjen.

I videon ovan ser du hur du tar dig mellan Slussen och T-centralen under tiden renoveringsarbetet pågår.

Så här går röda linjen under avstängningen

• Tågen från Fruängen och Norsborg vänder vid Mariatorget.

• Ett tåg går i skytteltrafik mellan Mariatorget och Slussen, där man kan byta till gröna linjen för att åka vidare till Gamla stan och T-Centralen.

• Tågen från Ropsten och Mörby centrum vänder vid T-Centralen, där man kan byta till gröna linjen för att åka vidare till Gamla stan och Slussen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.