Stockholms läns landsting på Kungsholmen i Stockholm. Foto: TT

S: ”Granska strumpskandalen externt”

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionen nöjer sig inte med den interna granskningen av strumpskandalen. – Alla korten måste upp på bordet, säger oppositionen.

Under måndagen berättade SVT Nyheter att en intern granskning slagit fast att Stockholms läns landsting struntat i varningar från sina egna experter när man tecknade det så kallade strumpavtalet.

Men trots att den interna granskningen på flera punkter riktar kritik mot hur processen gick till menar oppositionen att det inte räcker.

– Nu är det dags att ta nästa steg i granskningen och låta en extern oberoende part utreda vad ansvariga politiker visste. Alla korten måste upp på bordet, säger Erika Ullberg (S), landstingsråd i opposition, i ett pressmeddelande.

”Vården behöver varje krona”

Även från Miljöpartiet är man för en fortsatt, extern, granskning.

– När vården behöver varje krona så slarvar alliansen bort 100-tals miljoner på usla affärer. Det är provocerande, skriver Susanne Nordling (MP), i ett mail till SVT.

Hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) är enligt Dagens Nyheter i USA i samband med det amerikanska valet. Men enligt presschefen ska hon vara öppen för en oberoende granskning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strumpskandalen

Mer i ämnet