Ahmed Abdirahman med sin mamma i hemmakvarteren i Tensta. Foto: SVT

Så ska Järvaveckan locka fler besökare

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året i rad arrangeras Järvaveckan, politikerveckan där det övergripande temat är integration. Nytt för i år är att partiledarnas tal tolkas på tre olika språk, ett sätt att öka människors intresse för politik, säger arrangören Ahmed Abdirahman.

Det är Ahmed Abdirahman som är Järvaveckans grundare. Han kom till Sverige för 20 år sedan från Somalia och har själv upplevt hur svårt det är att få ett jobb utan kontakter.

– Vi har inte många kontakter i de här områdena, så jag tror det är det som har varit avgörande för mig, möten med människor. Det är det som har förändrat mitt liv, säger Ahmed Abdirahman.

Nu har han anställning på Stockholms handelskammare och vid sidan om anordnar han Järvaveckan ideellt.

Talen tolkas direkt

Järvaveckan arrangeras för tredje året i rad på Spånga IP, mellan Tenstas miljonprogramshus och Bromstens villor. Det har tidigare varit glest med besökare, men för att göra det mer tillgängligt kommer partiledarnas tal i år tolkas direkt på arabiska, somaliska och engelska via en webbsändning.

– Det tror jag kommer att öka människors intresse, för alla kan inte så bra svenska än. I år involverar vi också fler lokala föreningar från alla utsatta områden i Stockholmsområdet, inte bara från Järva, säger Ahmed Abdirahman.

Hör Ahmed Abdirahman berätta mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Järvaveckan 2018

Mer i ämnet