Sturebadet. Illustration: Sweco Visa alla (5)
Visa alla (5)

Så ska Sturegallerian göras om

Publicerad

Mer ljus, nya passager och en egen tunnelbaneuppgång. Det kan bli verklighet när Sturekvarteren ska rustas upp.

Sturegallerian ligger på en mycket central plats i Stockholm, och har många stamkunder. Men åsikterna om hur den fungerar i dag går isär:

– Den är trevlig men den skulle kunna behöva ett litet lyft, jag skulle vilja göra den mer levande. I dag känns den enkel och tråkig, säger Alexander Hosby.

Anna Rosenqvist håller inte med.

– Det är underbart här. Det är rent och fräscht, och lugnet är särskilt härligt, säger hon.

Ny energi

Men i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten sitter ägarna till Sturekvartet, företaget Adia, och där anser man att byggnaderna behöver en rejäl ansiktslyftning. Det ska bland annat bli ljusare, fler passager som kopplar samman olika delar av Sturegallerian, fler butiker och mer moderna kontor.

– Förändringarna kommer vara överallt. Det är en plats som behöver få ny energi. Det är ett ställe man borde gå till för att träffa sina vänner, utan att ens behöva ringa dem, för du vet att de kommer att vara där, säger Pascal Duhamel, som är Adias Europachef.

Vill ha egen tunnelbaneuppgång

På Grev Turegatan vill ägarna ta bort ett parkeringshus. Och marmorhallarna kan få en egen tunnelbaneuppgång.

– Det låter jättebra, framför allt närheten till tunnelbanan. Jag tror att det kommer att vara betydligt mer människor här då, säger Susanna Granqvist.

– Jag tycker inte det behövs någon ombyggnad. Man känner igen sig här, det gör man kanske inte sen, om de bygger om, säger Karin Johansson.  

Stadsbyggnadsnämnden får nu ta ställning till framtidsplanerna kring Sturekvarteren. Bygget planeras vara i gång 2017, men än så länge finns inga offentliga siffror på vad det kommer kosta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer för Stureplanskvarter

Mer i ämnet