Sedan tidigare rustas Slussen upp vilket gör att Saltsjöbanan fram till den 25 juni endast går till Henriksdal. Foto: TT

Saltsjöbanan stänger helt – öppnar först i september

Uppdaterad
Publicerad

Upprustningen av Saltsjöbanan fortsätter och från och med söndagen den 25 juni till den 17 september håller tågsträckan stängt. Bland annat kommer stationerna att rustas upp.

Upprustningen av Saltsjöbanan är planerad att pågå mellan 2015-2023. Resultatet kommer att bli tätare turer, renoverade stationer och nytt signalsystem. Sommaren 2017 är tredje och sista sommaren som Saltsjöbanan stängs helt.

Läs även: Trafiksommaren: Här är vägarna du ska undvika

De åtgärder som görs på Saltsjöbanan denna sommar är bland annat bullerdämpande åtgärder, upprustning av Neglingedepån, upprustning av stationer, nytt signalsystem och nya kontaktledningar.

Arbetet längs sträckan kommer pågå mellan 07-19 under vardagar. SL lägger dock in en brasklapp om att det kan förekomma arbete på kvällar och helger för att få ihop ett redan pressat schema.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.