Polisen om explosionen på Östermalm: ”Ren lyckträff att ingen skadades”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett en särskild händelse med anledning av nattens explosion på Gyllenstiernsgatan i centrala Stockholm. Det meddelade polisen på en presskonferens på måndagen.

– Det här är en av de kraftigaste explosionerna vi har haft i vårt område, säger Erik Widstrand som är polisområdeschef i Stockholm city.

Att en särskild händelse har inletts betyder att Stockholmspolisen kan använda sig av hela regionens resurser. Flera tips har kommit in och polisen tittar på tidigare händelser för att försöka se något samband.

– Vi kan inte i nuläget se något som tyder på att detta rör sig om en terrorhändelse, säger Erik Widstrand.

Under måndagen kommer polisen ha en hög närvaro för att kunna ta emot tips och bidra till ökad trygghet för boende i området.

Ingen skadades: ”Ren tur”

Senare under natten mot måndagen skedde en annan explosion i Uppsala. Stockholmspolisen samverkar därför med Region Mitt.

Ingen skadades i samband med detonationen vilket enligt polisen är ren tur.

– Vi kallar till den här pressträffen för att peka på hur allvarligt vi ser på det här, säger Erik Widstrand.

Se hela polisens presskonferens om nattens explosion på Östermalm i videospelaren nedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.