I detta rum misstänker polisen att flera övergrepp ska ha skett. Foto: Polisen

Serievåldtäktsman misstänks för fler brott – polisen söker offer

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen mot en man som sitter häktad misstänkt för flera fall av våldtäkter på bland annat Södermalm växer. Polisen har hittat filmer från vissa av övergreppen och söker nu efter kvinnorna som syns.

Mannen var sedan tidigare misstänkt på sannolika skäl för ett fall av grov våldtäkt, sju våldtäkter och två fall av sexuella övergrepp på Södermalm. Nu har utredningen mot honom vuxit. Totalt är mannen, som är i 30-årsåldern, nu häktad misstänkt för elva våldtäkter och två sexuella övergrepp. Det rapporterar TT.

– Vissa av övergreppen har filmats och vi vet inte identiteten på de kvinnor som syns på filmerna. Vid vissa tillfällen tycks kvinnorna ha sovit eller varit medvetslösa. Vi är nu angelägna att komma i kontakt med de kvinnor som har utsatts samt andra som kan ha uppgifter att lämna i ärendet, säger kammaråklagare Helena Nordstrand vid Söderorts åklagarkammare.

Nytorgsmannen

Brotten har bland annat ägt rum i mannens bostad på Nytorget, Södermalm i Stockholm under 2018–2020. Polisen uppmanar nu personer som har uppgifter att lämna att höra av sig.

Mannen är initialt gripen misstänkt för tre våldtäktsförsök och ett misstänkt människorov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytorgsmannen

Mer i ämnet