Det var våren och sommaren 2019 som en rad våldtäkter och våldtäktsförsök ägde rum i Rågsved. Foto: Bertil Ericson / TT

Efter våldtäkterna i Rågsved – en man misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En man som sitter häktad misstänkt för bland annat människorov och tre våldtäktsförsök på Södermalm knyts nu även till en av överfallsvåldtäkterna i Rågsved förra sommaren.

Citypolisen fick upp ögonen för mannen efter en rad händelser i oktober i år. Bland annat utsattes tre kvinnor för våldtäktsförsök, och en av dem utsattes även för människorov.

Efter spaningsarbete kunde mannen gripas och i samband med det så topsades han. Dna-analysen visade en träff på en av överfallsvåldtäkterna i Rågsved förra sommaren.

Hundratals topsade i Rågsved

Det var flera våldtäkter och våldtäktsförsök i Rågsved förra året och polisen misstänkte att brotten kunde hänga samman. För att hitta den skyldige publicerades en fantombild och ungefär 200 personer kallades in för topsning.

– Vi har verkligen velat hitta honom och vi har gjort många utredningsåtgärder, säger Åsa Hansson, gruppchef på Grova brott Syd som även vill lyfta fram vikten av att så många oskyldiga män lät sig topsas.

”Polisen topsade mig inför mitt barn i hemmet”

En av personerna som topsades i Rågsved var Ibrahima som SVT träffade för ett par veckor sedan. Så här lät det då:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.