De sista studenterna från Ross Tensta Gymnasium springer ut.

Sista studentutspringen på Ross Tensta

Uppdaterad
Publicerad

Efter i dag blir det inga fler studenter från gymnasiet Ross Tensta, i alla fall inte i dess nuvarande form.

Idag sprang de sista studenterna ut från Ross Tensta Gymnasium.  

– Det känns jättebra och sjukt kul. Alla är så taggade och det känns jätteroligt, säger Carolina Jousef, student från Ross Tensta Gymnasium.  

Stökigt på gymnasium i Tensta

– Det var en bra skola, vi kommer sakna den. Det känns tråkigt att de kommer ta bort den här. Nu ska jag springa, Hawao Adan Dhir, student från Ross Tensta gymnasium. 

Föräldrarna besvikna

I februari kom beskedet om att Stockholm stad lägger ned Ross Tensta gymnasium i sin nuvarande form. Föräldrarna utanför skolan under utspringet var besvikna på att skolan avvecklas och menar att man hade kunnat göra mer för att behålla gymnasiet.  

– Man borde ha åtgärdat något, det behövs ett gymnasium i det här området, Ahmed Ali Salah.  

– Det är synd, det är sorgligt. Så vi får se vad som händer, hur det blir med de andra och var de blir placerade. Sen får man jobba med dem och försöka få dem att börja gå till skolan även om det är långt, Mohammed Ahmmed. 

Läs även: Ross Tensta gymnasium läggs ner

Nya planer för skolans lokaler

De elever som gått på Ross Tensta har fått söka sig till andra skolor i stan. Till hösten startar istället språkintroduktion för 200 nyanlända elever i skolans lokaler. Men Gymnasiet ska öppna igen till 2018 är planen, men då med ett helt annat koncept.  

– Dem ska vi göra allt för så att de integreras bra i samhället, utvecklar sitt språk men också sen kan lyckas vidare på gymnasiet eller i arbetslivet. Och det tänker jag ska vara grunden för den gymnasieskola som startar upp 2018, säger rektor för Ross Tensta Gymnasium, Sofie Abrahamsson.  

– Vi tror att det här kommer bli jättebra för våra elever som kommer till nya skolor med andra förutsättningar. Så ut den aspekten så är vi jättenöjda med var vi är idag och vi tror också mycket på den verksamhet som ska starta upp i höst, säger Emma Nordström, rektor vid Ross Tensta Gymnasium.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stökigt på gymnasium i Tensta

Mer i ämnet