Foto: SVT/TT

Tensta gymnasium slipper vite på 2,5 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Efter en turbulent tid står det nu klart att Tensta gymnasium slipper miljonvite. Det har Skolinspektionen beslutat.

Under hösten 2015 var det stökigt på dåvarande Ross Tensa Gymnasium, nuvarande Tensta gymnasium. Elever stängdes av efter slagsmål i skolan, flera lärare lämnade skolan och oroliga föräldrar höll sina barn hemma från skolan.

Skolinspektionen beskrev miljön på Ross Tensta gymnasium som kaosartad och att det i många fall var omöjligt att följa med och förstå lärarens genomgång. Eleverna kunde komma och gå som de ville utan att lärarna reagerade. Eleverna har också haft en hög frånvaro.

Stökigt på gymnasium i Tensta

Skolinspektionen beslutade om ett vite på 2,5 miljoner kronor om bristerna inte rättades till.

Lade ner skolan

I februari i år beslutade Stockholms stad att lägga ned Ross Tensta gymnasium i sin nuvarande form. Nu i höst bedrivs endast språkintroduktion för 200 nyanlända elever i skolans lokaler. Enligt planen ska gymnasiet öppna igen till 2018, men då med ett helt annat koncept.

Enligt ett nytt beslut bedömer Skolinspektionen att Stockholms stad har åtgärdat de brister vid gymnasiet som funnits när det gäller utbildningen, tryggheten och skolans arbete med att ge särskilt stöd till elever som behöver hjälp för att klara skolarbetet. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Därmed går Skolinspektionen inte vidare med att driva in vitet på 2,5 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stökigt på gymnasium i Tensta

Mer i ämnet