Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I mars höll stockholmarna distans och city låg öde, och tf smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund vill att alla tar sitt ansvar och börjar hålla bättre fysisk distans igen. Foto: Jonas Ekströmer/TT, Anna Molander/Region Stockholm

”Situationen allvarlig” – allt fler vårdas på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har allt fler bekräftats smittade i covid-19 i Stockholms län, och det visar sig nu på sjukhusen. För varje rapport ökar antalet covid-patienter på Region Stockholms sjukhus. Och det är allvarligt, säger tf smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund, som vill att alla håller lika bra distans som i våras.

På fredagen rapporterades 246 nya fall av bekräftad smitta och tre nya dödsfall. 65 personer vårdas nu på regionens sjukhus, och det är 28 personer fler än en vecka tidigare. Siffrorna det inkluderar både intensiven och andra avdelningar.

– Vi måste alla ta vårt ansvar att fortsätta hålla fysisk distans, hur jobbigt det än är, hur tråkigt det än är, säger Maria Rotzén Östlund.

Att dansa och festa är en smittrisk, säger hon, angående senaste rapporterna om trängsel på klubbar i Stockholm.

Hör mer i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet