Foto: TT

Fler vill att bostadsfrågan ska prioriteras högre

Publicerad

En undersökning som Stockholms Handelskammare låtit göra visar att över 70 procent av stockholmarna anser att boendefrågan borde prioriteras högre av politikerna.

Efter att Hyresgästföreningen uttalat sig i SVT Nyheter Stockholm om att kommunpolitiker inte vågar ta upp boendefrågan i valrörelsen, gick flera politiker ut och slog tillbaka mot kritiken.

Nu har Stockholms Handelskammare gjort en undersökning som visar att stockholmarna vill att bostadsfrågan ska prioriteras högre.

I undersökningen fick de 3039 deltagarna svara på om det anser att politikerna borde prioritera frågan om att lösa svårigheterna på bostadsmarknaden. 72,8 procent svarade att de var för att bostadsfrågan ska prioriteras högre.

Väljare från alla partier

Bara 7,6 procent ansåg att frågan ska prioriteras lägre. Stockholmssiffrorna skiljer sig något från resten av landet där 70,1 procent vill att frågan prioriteras högre.

Undersökningen tog även upp de svarandes partisympatier och visar att majoriteten väljare inom samtliga partier vill att frågan prioriteras högre. I Stockholm vill 88,6 av Miljöpartiets väljare att frågan prioriteras högre, vilket placerar dem i topp. Kristdemokraterna är det parti i Stockholm med lägst andel väljare som vill se frågan högre prioriterad, med 51,7 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.