Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Detta måste få ett slut, säger skolminister Lotta Edholms (L). Hör hennes reaktion på de våld och hot lärare vittnar om, i videon. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Skolministern om elevvåldet: ”Fruktansvärt och fullkomligt oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Lärare och annan skolpersonal vittnar om strypgrepp, slag med järnrör och att de blivit spottade på. Nu reagerar skolministern Lotta Edholm (L) på SVT Stockholms granskning om elevvåldet. Ett våld som också drabbar andra elever.

– Just för att det är barn som är våldsamma, så måste vuxenvärlden ta sitt ansvar, säger hon.

De barn som använder sig av våld behöver få stöd och hjälp. Om inte skolledning, kommuner och vi som rikspolitiker gör vårt yttersta riskerar fler att utsättas, menar ministern.

– Det är inte lärare eller andra barn som ska agera kuddar mot en våldsam elev. Vuxenvärlden måste agera, säger Lotta Edholm (L).

”Allvarlig utveckling”

Hör Emilia Bjuggren (S)  skolborgarrådet i Stockholms stad , om de våld och hot skolpersonal  i Stockholms läns grundskolor vittnar om.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emilia Bjuggren (S), skolborgarråd Stockholms stad Foto: SVT/Lisa Liljefors

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.