M/S Sandhamn på väg till Boda brygga. Foto: Claudio Bresciani / TT

SL-kortet permanent på Waxholmsbolaget under lågsäsong

Publicerad

För att locka fler besökare ut i skärgården så startade Region Stockholm en testperiod där SL-kortet också gäller på Waxholmsbåtarna under lågsäsong. Försöket, som visade sig slå väl ut, blir nu permanent.

Det innebär att den som har ett SL-kort som gäller i minst 30 dagar kan använda det som färdbevis på båtarna mellan den 16 september och 7 maj. SL-kortet gäller däremot inte inte under de intensiva sommarmånaderna.

Syftet med försöksperioderna har varit att locka ut fler besökare i skärgården under lågsäsong, vilket bland annat möjliggör för värdshus och pensionat att förlänga sina säsonger.

Under första testperioden mellan januari och april 2018, ökade antalet resenärer med 20 procent, närmare bestämt 45 000 resenärer, jämfört med samma period året innan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.