Foto: TT/TT

SL och Metro i avtalsbråk

Uppdaterad
Publicerad

Storstockholms lokaltrafik, SL, är den huvudsakliga distributören av Metro i Stockholm. Metro hävdar att deras avtal med SL är uppsagt medan SL säger att det är aktivt. Nu har SL vänt sig till ett inkassoföretag för att driva in 9,8 miljoner kronor som man menar att Metro är skyldigt Region Stockholm.

På tisdagen kom ingen pappersversion av gratistidningen Metro ut och de senaste veckorna har krisen blivit alltmer uppenbar. Nu föreslås tidningen endast komma ut på fredagar som en weekend-tidning.

Samtidigt har ägaren hamnat i ett avtalsbråk med SL som varit den huvudsakliga distributören av Metro i Stockholm. Metro hävdar i media att avtalet är uppsagt. SL hävdar det motsatta.

Krisen på Metro

SL fakturerar Metro för städning

– Vi har inte tagit kontakt med Metro, men de skickade ett kortfattat mejl till oss igår kväll där de upprepade det de sagt i media; att de anser att avtalet är uppsagt, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst.

Enligt SL fakturerar Trafikförvaltningen i Region Stockholm Metro för att tidningen får distribuera tidningen i SL-trafiken. I avtalet ingår att de nyttjar SL:s lokaler och även viss hantering av tidningen som till exempel städning och hantering av returex.

– Metro har obetalda fakturor till oss på 9,8 miljoner kronor och vi har vänt oss till Intrum Justitia för att de ska betalas, säger Claes Keisu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen på Metro

Mer i ämnet