Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det är våra resenärer som blivit hårt drabbade” säger Christer Liedholm, bussförare. Foto: SVT/Frida Claesson

Därför kördes tomma bussar mitt i trängselkaos

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan fick SL hård kritik efter att flera bussturer dragits in. Resenärer fick trängas på proppfulla bussar – samtidigt som det på samma linjer kördes helt tomma bussar.

På grund av stor sjukfrånvaro bland Stockholms busschaufförer drog SL in flera busslinjer förra veckan. Den ordinarie tidtabellen ersattes med lördagens tidtabell med färre avgångar. Under rusningstid blev det snabbt fullt på många bussar och för att underlätta trafikkaoset sattes flera extrabussar in.

Men trots extrabussarna, blev trängseln på vissa linjer inte mindre. Istället kördes flera bussar tomma. Extrabussarna syns nämligen inte i SL:s app eller tidtabell och resenärerna visste därför inte om att de fanns.

– Vi vet inte heller om vi åker ensamma som förstärkningsbuss eller om jag har någon som kommer två minuter senare. Det finns liksom inget vettigt system där, säger bussföraren Christer Liedholm.

Från och med måndag 30 mars gäller en utökad tidtabell med fler synliga bussar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet