Slussentrappan rivs

Uppdaterad
Publicerad

Trappan vid katarinavägen ned till Karl johans Torg har gjort sitt.

Trappan är helt enkelt för farlig för omgivningen. Det finnsrisk att betong ramlar ner på människor som rör sig nedanför. Rivningen skastarta omedelbart och trappan kommer inte att ersättas.

Mäklarstatistik

Enligt Mäklarstatistik steg bostadsrätterna med 6 procent och villorna med3 procent under 2012. Dom senaste tre månaderna har uppgången däremotmattats av. Men Stockholmarna verkar vara beredda att betala.

City på 90

– Man är beredd att lägga ganska stor del av sininkomst på en bostad för att bo bra, säger Gunilla Åkesson som äger enbostadsrätt.

HSB satsar på skrytbygge

Stockholms nästa skrytbygge ska stå klart om tio år,men hur det ska se ut, eller var det ska ligga, vet ingen ännu. Inför HSB:s 100årsjubileum 2023 ska tre arkitektkontor få tävla om vem som ska få ritabostadshuset. En jury ska tillsammans med stockholmarna utse vinnaren.

– Vi vill ha ett hus som syns och märks och som liggeri ett bra läge, men vi ska också få med oss det invändiga i huset, att vi görbra lägenheter, säger Håkan Falk som är vd på HSB Bostad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

City på 90

Mer i ämnet