Foto: SVT/Frida Claesson

Oviss framtid på lokala bondgården

Uppdaterad
Publicerad

Utanför Sigtuna, fem mil norr om Stockholm ligger Österby gård. Här driver Saga och Kristian Svensson sitt lantbruk med kor, får och höns. Än så länge rullar traktorn som vanligt, korna kalvar och vårbruket är igång. Men om bönderna blir sjuka, vem ska då ta hand om gården?

I en av ladugården ligger parets egna gårdsbutik. Här märks effekterna av coronaviruset tydligt och Saga har fått göra stora förändringar, både vad gäller inredning och öppettider. Men coronaviruset har också medfört något som ingen av dem räknat med...

I den här reportageserien möter vi några av länets invånare som berättar sin historia om den förändrade vardagen efter coronautbrottet.

#SthlmCorona

Tänk att ett litet virus, från andra sidan jorden, plötsligt skulle komma att förändra liv och vardag här i Sverige. Berätta din annorlunda vardag genom att dela med dig av din historia i sociala medier med hashtag #SthlmCorona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

sthlmcorona

Mer i ämnet