Logiintäkterna minskade med 75 procent i juli i år jämfört med samma månad förra året. Foto: TT arkivbild

Stockholms Handelskammare: ”Hotellsäsongen ödelagd”

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att ta in på Stockholms hotell har minskat drastisk i takt med coronavirusets spridning. I juli månad hade hotellen i länet en beläggning på 22 procent i jämfört med 69 procent samma månad förra året, enligt Benchmarking Alliance.

Även intäkterna har minskat rejält när hotellen sänkt sina priser. I Stockholm är snittpriset 773 kronor i juli månad, jämfört med 972 kronor samma månad förra året. Det innebär att logiintäkterna minskat med 75 procent i länet.  

– Stockholm drabbas väldigt hårt av att upplevelseindustrin begränsats och i vissa delar helt avstannat. Stora evenemang och kända nöjesparker är en väldigt viktig del av huvudstadens attraktionskraft och när dessa verksamheter står på paus så blir det svårare att locka gäster, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

Men trots att siffrorna är låga så menar Stefan Westerberg att rörelsen går åt rätt håll. I juni månad var beläggningen 15 procent.

– Men situationen är fortsatt så dålig att man redan nu kan slå fast att högsäsongen ödelagts.

Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare. Foto: Stockholms Handelskammare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.