159 ton fallfrukt lämnades in till återvinning och det är 40 procent mer i jämfört hela förra året. Foto: TT arkivbild

Återvinning av äpplen slår alla rekord

Publicerad

Efter flera pajer och stora moskok kan årets stora äppelskörd ses som ett problem för vissa. Men fallfrukten i trädgården skulle kunna driva en biogasbil flera varv runt jorden och i augusti lämnades rekordmånga äpplen in för återvinning.

Den varma sommaren ser ut att ge en ovanligt stor äppelskörd och många trädgårdsägare vet inte var de ska göra av sin frukt. Många musterier har fullt upp och så även stans olika återvinningsstationer. I år ser det ut att bli rekordår när det gäller återvinning av äpplen.

Augusti – en rekordmånad

Bara under augusti tog Stockholm Vatten och Avfall emot 159 ton fallfrukt på stans olika återvinningscentraler och det är 40 procent mer än man fick in under hela förra året.

Frukten förvandlas till biogas och bara med återvinningen av augustis äpplen skulle en vanlig biogas-bil kunna köra sju varv runt jorden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer