Stundande strejk. Seko, Service- och kommunikationsfacket och tjänsteföretagens arbetsgivarorganisation Almega är oense om löner och restid. Foto: SVT

Strejken avblåst – Seko och Almega överens

Uppdaterad
Publicerad

Seko och Almega har enats om ett treårsavtal för spårtrafikbranschen, skriver Almega i ett pressmeddelande.

I och med eftermiddagens besked från fack och arbetsgivare dras de varslade konfliktåtgärderna, som skulle trätt i kraft på fredag, tillbaka. Strejken hade kunnat stoppa kollektivtrafiken i Stockholm då 100-tals lokalvårdare och klottersanerare var varslade om strejk.

– Det är en seger för rättvisan. Vi får nu den låglönesatsning som vi krävt och andra plusvärden som är viktiga för våra medlemmar på detta område, säger Valle Karlsson, förbundsordförande i Seko i ett pressmeddelande.

Även Almegas vd Anna-Karin Hatt uttrycker en entusiasm kring avtalet via deras hemsida. Löneökningen som är överenskommen är 6,5 procent på tre år. Avtalet berör 10.000 anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.