Många tyckte till om Stureplanerna Foto: TT arkiv

Stureplan – rekordmånga protester mot renoveringen

Uppdaterad
Publicerad

Den omdebatterade renoveringen av Sturegallerian har skapat protester. Mellan 5.000 till 8.000 personer har tagit chansen att lämna in sina synpunkter till stadsbyggnadskontoret. Det är mer dubbelt så många som vid det omtvistade Slussenbygget, skriver DN.

– Mig veterligen har vi aldrig fått in så många synpunkter tidigare och den stora majoriteten är negativa till projektet, säger Martin Schröder på Stadsbyggnadskontoret, till DN.

Den 11 juli var sista dagen för att tycka till om renoveringen och enligt uppgifter ska många av synpunkterna ha kommit in till Stockholms stad på en förtryckt lista.

Planer för Stureplanskvarter

Grönt ljus från Länsstyrelsen

Nu har förslaget även fått grönt ljus från länsstyrelsen som bevakar att riksintresset följs.

– De har haft synpunkter på planen, men vad det gäller de föreslagna rivningarna så står länstyrelsen bakom förslaget som det är utformat idag, säger Martin Schröder på stadsbyggnadskontoret.

Redovisning i höst

Även SL och Skönhetsrådet har haft synpunkter när det gäller den nya planerade tunnelbaneuppgången i Marmorhallen.

Moderaterna och Liberalerna har sagt nej till planen och rivningarna.

Till hösten ska alla synpunkter redovisas inför politikerna i stadsbyggnadsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer för Stureplanskvarter

Mer i ämnet