Svårt misshandlad kvinna avled

Uppdaterad
Publicerad

En 41-årig kvinna i Stockholmsområdet som misshandlades mycket svårt i helgen har avlidit. Mannen som är misstänkt ska ha trakasserat henne under våren, skriver Aftonbladet.

De två hade tidigare haft en kort relation, men när kvinnan försökte avsluta den blev mannen väldigt hotfull. För några veckor sedan anhölls han i sin frånvaro misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Men bara fem dagar innan den svåra misshandeln hävde åklagaren anhållandet.

Enligt åklagaren lades ärendet ner för att kvinnan inte ville medverka i utredningen. Hennes anhöriga säger till tidningen att hon hade blivit utsatt för allvarliga hot av mannen.

Dödsmisshandeln av Lotta

I lördags bröt 33-åringen sig in hos kvinnan och misshandlade henne svårt. Mannen kontaktade själv polisen och berättade om vad som hänt, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Han häktades på nationaldagen misstänkt för mordförsök.

Kvinnan har vårdats i respirator sedan misshandeln, men under tisdagseftermiddagen stängde läkarna av de livsuppehållande åtgärderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandeln av Lotta

Mer i ämnet