Foto: TT arkiv

Svenska bostäder:”Vi tar över ansvaret för ordningsvakter i Husby centrum”

Uppdaterad
Publicerad

Nu meddelar Svenska bostäder tillsammans med stadsdelsförvaltningen Rinkeby-Kista, att ordningsvakter ska tillsättas i Husby Centrum för att öka tryggheten bland handlarna. Men exakt när de nya vakterna ska vara på plats kan de inte ge något besked om.

Efter SVTs rapportering om handlarnas situation i Husby centrum så meddelar idag Svenska bostäder att de fått i uppdrag att anordna ordningsvakter i Husby Centrum.

Svenska bostäder är ägare av centrumet och ska nu tillsammans med stadsdelsförvaltningen Rinkeby- Kista och de lokala fastighetsägarna komma fram till en lösning om vakter.

”Så snart som möjligt”

Tidigare under året har stadsdelsförvaltningen utlovat att ordningsvakter skulle tillsättas i Husby centrum under tre månader, men vakterna dröjde. Det nya beskedet som kom idag är att de nya väktarna kommer att tillsättas framöver på obestämd tid.

– Just nu ser vi över hur vi ska göra för att hitta en bra lösning. Vi har tidigare erbjudit oss att hjälpa till men då ville stadsdelsförvaltningen hålla i frågan själva, men för någon vecka sedan har vi tagit oss an uppdraget, säger Pelle Björklund VD för Svenska bostäder.

När kan väktarna komma på plats?

Det vet jag i nuläget inte, förmodligen om ett par månader. Men vi lovar att det blir så snart det är möjligt, säger Pelle Björklund VD för Svenska bostäder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Småföretagare och otrygghet

Mer i ämnet