SVT:s lokala kontor i Stockholms län. Foto: SVT Grafik

SVT startar ny redaktion i Flemingsberg

Uppdaterad
Publicerad

Under året kommer SVT Stockholm att öppna en ny redaktion med kontor i Flemingsberg. Redaktionen kommer bland annat att bevaka Huddinge, Botkyrka och Haninge.

Under första halvåret ska kontoret öppna. Redaktionen kommer bestå av två reportrar som ska leverera nyheter till SVT Stockholms nyhetssajt och sändningar. Detta blir SVT:s femte redaktion i Stockholms län.

– När man tänker på vita fläckar i Sverige kanske många tänker på glesbygd men faktum är att de största vita fläckarna i lokaljournalistiken ofta finns i storstadsområden, i medieskuggan från en storstad. Därför är det glädjande att vi nu öppnar en tvåmannaredaktion i Flemingsberg. Det är över 300.000 invånare som bor i Huddinge, Haninge, Nynäshamn och Botkyrka och de kan nu få en bättre nyhetsbevakning. Genom den här satsningen ökar våra möjligheter ytterligare göra kvalitativ journalistik som kan skapa sammanhang och göra skillnad i de här områdena, säger SVT Stockholms redaktionschef Geronimo Åkerlund.

Flemingsberg är idag ett av Stockholms läns mest expansiva områden med planer på tusentals nya bostäder. Här finns ett universitetssjukhus, två högskolor(Södertörns högskola och Röda korsets högskola), en tingsrätt och åklagarkammare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flemingsberg får en SVT-redaktion under våren 2021. I videon får du veta vad boende i området vill se för lokalnyheter på tv och online och en professor i journalistik ger exempel på när en lokalnyhet missades. Foto: SVT

SVT:s lokala redaktioner i Stockholms län

Visa
  • SVT startar med lokala Stockholmsnyheter 1987 under namnet ABC.
  • 2015 skrotas namnet ABC och ersätts med SVT Nyheter Stockholm.
  • 2015 öppnar SVT Nyheter Södertälje som bevakar Södertälje, Nykvarn och Salem. Detta blev ett eget varumärke med egna sändningar.
  • 2016 öppnar SVT en redaktion i Rinkeby med uppdrag att bevaka Stockholms förorter.
  • 2020 öppnar SVT en enmannaredaktion i Norrtälje. Denna redaktion bidrar med nyhetsmaterial till SVT Stockholms sändningar.
  • 2021 öppnar SVT en tvåmannaredaktion i Flemingsberg, Huddinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer