Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med fjärdeklassarna Julia Storåkers och Olivia Sandberg på skolbussen som de måste ta till tillfälliga skollokaler i Tullinge. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Nya provsvar efter mögelangreppet på Broängsskolan i Botkyrka

Uppdaterad
Publicerad

Broängsskolan i Botkyrka har haft ett läckande tak i 25 år och det har lett till ett mögelangrepp. Hur omfattande skadorna är, och hur mycket av skolan som behöver rivas, väntas klarna nästa vecka.

– Vi väntar på svaren från de sista proverna innan vi vet exakt vad som behöver åtgärdas, säger kommunens pressansvarige Lennart Agén.

Mögelangreppet är så pass illa att facket stoppat verksamheten resten av terminen, vilket Mitti var först med att berätta.

Förskolebarnen är på en annan förskola ett par kilometer bort, lågstadiet är kvar men i andra lokaler. Delar av högstadiet får åka till Tumba gymnasium medan niorna har lektioner i idrottshallen.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är rutten som eleverna måste ta när Broängsskolan tvingas hålla stängt. Foto: SVT Design

Störst omställning blir det kanske för mellanstadieeleverna som bussas fram och tillbaka till Banslättsskolan i Tullinge.

– Det som är lite tråkigt är att man inte kan gå hem till kompisar efter skolan lika ofta, för då måste föräldrarna maila om att man inte ska åka med bussen hem, säger Julia Storåkers som går i fyran.

Följ med på bussturen till Tullinge och in i idrottshallen i videon längst upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet