Cykellopp blev stor besvikelse för Tekniska museet. Foto: SVT

Tekniska museet fakturerar staden för förluster

Publicerad

Nu ska Tekniska museet summera hur stora förlusterna blev efter helgen då avspärrningarna kring cykelloppet Stockholm Velothon gjorde det svårt för besökare att ta sig till museet.

Tekniska musset har nu valt att skicka en faktura till Stockholm stad för den förlust museet drabbades av. Exakt hur mycket fakturan landar på vill man inte säga, men av allt att döma drabbades Tekniska museet hårdast av museerna på Djurgården eftersom man hade laddat extra stort inför sin viktigaste helg med den nya och mycket påkostade utställningen Megamind.

Av de minst 3.000 besökarna som väntades komma till museet, dök istället enbart 663 betalande gäster upp under söndagen.

– Vi kommer att summera våra förluster och skicka en faktura till staden och sen är det upp till dem att bestämma hur de går vidare, säger Tekniska museets pressansvarige Maria Wennberg.

Maria Wennberg poängterar att man från museets sida inte har några invändningar mot cykeltävlingen som sådan men hon är däremot kritisk mot det som hon uppfattar som mycket bristfällig information kring cykeltävlingen Velothon.

– Det som har varit problemet i processen är att ingen tagit ansvar så nu får vi se hur staden reagerar. Någonstans så är det ju någon som går plus, men det är inte vi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Cykeltävling skapar konflikt

Mer i ämnet