Cykellopp blev stor besvikelse för Tekniska museet. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Polisen ber om ursäkt för Velothon

Publicerad

Polisen i Huddinge har gått ut med en ursäkt till allmänheten för hur arbetet kring det kritiserade cykelloppet Velothon gått till. Samtidigt fördömer de hoten som uppstånd i samband med loppet.

Efterspelet efter helgens cykellopp Velothon som ägde rum i Stockholm fortsätter. Nu har polisen i Huddinge gått ut med en ursäkt på sin facebook-sida och skriver bland annat att de tar åt sig av kritiken som riktats mot polisen och arrangörerna av loppet.

Avspärrningarna som sattes upp i samband med loppet väckte många upprörda känslor och bland annat blev en arrangör misshandlad, enligt polisen. I samma inlägg på Facebook riktas kritik mot de personer som i samband med loppet uppträtt hotfullt. Yttre befäl Reine Berglund skriver att ”uttrycka sitt missnöje är alltid okej – men inte genom att hota eller riskera andra människors hälsa eller liv.”

SVT har tidigare berättat om Djurgårdens museers kritik mot eventet eftersom det hindrade besökarna att nå museerna. Bland annat har Tekniska museet skickat en faktura till Stockholms stad för de ekonomiska förlusterna loppet orsakade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Cykeltävling skapar konflikt

Mer i ämnet