Den misstänkta mannen köpte varor på IKEA för att, vad man misstänker, bygga en självmordsbomb. I hans lägenhet fann man även flera flaskor aceton. Foto: Från förundersökningen.

Terrormisstänkte i förhör: ”Inget är seriöst liksom”

Uppdaterad
Publicerad

Den terrormisstänkte 20-åringen, hemmahörande i Stockholm, misstänks ha planerat ett terrorattentat. Nu säger han i förhör att ingredienserna och delarna han köpt, skulle användas till att laga kyckling och rengöra saker och inte användas till att framställa en bomb.

20-åringen, som i veckan åtalades för förberedelse till terroristbrott, uttrycker sig kortfattat i polisförhören. Han vill inte svara på varför han bland annat laddat hem dokument med instruktioner om hur man tillverkar bomber och hur man går till väga för att bli en martyr, skriver Aftonbladet.

Pratade om att spränga sig själv

Hans familj kontaktade polisen när han plötsligt började prata om att spränga sig själv och de som är emot IS. Själv säger han att hans familj oroat sig i onödan och att anklagelserna mot honom är grundlösa.

Höjt terrorhot i Sverige 2015

– Alltså, jag har sagt en del saker som gör dem oroliga men inget är seriöst liksom, säger 20-åringen själv i förhör.

Bomben tror man att han skulle han spränga i Sverige även om utredningen inte kunnat visa var och när han planerade att slå till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höjt terrorhot i Sverige 2015

Mer i ämnet