Under tisdagen hade polisen en stor insats i södra Stockholm. Foto: Polisen

Tio gripna för misstänkt människorov i Vårberg

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen genomförde polisen tillslag på flera adresser i Vårberg i södra Stockholm. Totalt ska tio personer har gripits och misstänks för inblandning i ett människorov natten mellan fredag och lördag. Enligt polisen ska personerna ha ”kopplingar till nätverksmiljö i området”.

Natten mot lördag fördes en man bort mot sin vilja i Vårberg. Han hittades senare misshandlad och behövde söka vård för sina skador.

– Han är i säkerhet nu, säger David Sund, gruppchef för strategiskt operativa gruppen i lokalpolisområde Skärholmen.

Flera personer ska ha gripits redan under lördagen. Efter tisdagsmorgonens insats är det sammanlagt tio personer som gripits. Det ska finnas kopplingar till gängkriminalitet.

Åtalade för stort narkotikaärende

– Ärendet är strategiskt viktigt för oss i Skärholmen men även för polisen i stort eftersom det visar att vi har god förmåga att mobilisera internt och agera mot individer i nätverksmiljö. Vi kan aldrig tolerera att dessa unga vuxna i nätverksmiljö begår grova våldsbrott mot andra, säger David Sund gruppchef för strategiskt operativa gruppen i lokalpolisområde Skärholmen.

Enligt uppgifter till SVT är flera av de gripna åtalade i den stora narkotikahärvan i Vårberg, som just nu avhandlas i hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.