Hör Colin Coore beskriva mardrömmarna som drabbade honom under tiden på IVA. Foto: Frida Jareteg/SVT

”Jag drömde att doktorn skulle skära av mina öron”

Uppdaterad
Publicerad

En enda lång serie av mardrömmar. Så beskriver Colin Coore minnena av de 19 dagarna som han intensivvårdades för covid-19 i respirator. Och fortfarande gör sig overklighetskänslorna påminda.

Som en frisk, 52-årig personlig tränare trodde Colin Coore att coronaviruset osannolikt skulle drabba honom. Men när han efter en resa till hemstaden London insjuknade gjorde astman sig påmind och när andnöden eskalerade fick han snabbt åka in till Södersjukhuset.

De 19 dagarna i respirator beskriver Colin som ett djupt mörker. När han hade vaknat upp ur koman hade han forfarande svårt att skilja på verklighet och illusion.

Corona i Stockholm

Ville klara återhämtningen själv

I efterhand erbjöds Colin psykologhjälp, men han var fast inställd på att klara både den mentala och fysiska återhämtningen på egen hand. Trots att det nu har gått ett halvår sedan intensivvården är minnena av mardrömmarna lika verkliga nu som då.

Hör mer om Colin Coores upplevelser i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet