Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör försvarsadvokaten Björn Sandin och åklagaren Ida Arnell om att 15-åringen häktas trots sin unga ålder. Foto: SVT

15-åring häktas misstänkt för mordet i Skogås

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig pojke häktades under söndagen vid Stockholms tingsrätt misstänkt för mordet på en jämnårig pojke som sköts ihjäl på en restaurang i Skogås förra lördagen. Ytterligare en 16-åring häktades misstänkt för skyddande av brottsling och underlåtenhet att avslöja brott. Båda de misstänkta nekar till brott.

Den 15-åriga pojken häktades på sannolika skäl misstänkt för mordet, vilket är den högre misstankegraden. Tingsrätten gick på åklagarens linje och häktar pojken, trots hans unga ålder, eftersom den menar att det finns risk för fortsatt brottslig verksamhet och för att bevis undanröjs om han försätts på fri fot. 

-  Brottet han misstänks för är så pass grovt att det inte finns några andra alternativ än att han ska vara häktad, säger åklagare Ida Arnell.

Enligt tingsrätten kan någon betryggande övervakning utanför häktet, till exempel i ett Sis-hem, heller inte ordnas för tillfället.

Nekar till brott

Även en 16-åring häktades på söndagen, på sannolika skäl misstänkt för underlåtenhet att avslöja brott och skyddande av brottsling. Båda de misstänkta nekar till brott.

– Min klient har medverkat i ett kortare förhör. Han nekar till brott och bestrider att han har någonting med den här händelsen att göra, säger 15-åringens försvarsadvokat Björn Sandin.

Totalt tre personer häktade efter skjutningen

Natten efter dödsskjutningen i Skogås greps och anhölls en 17-årig pojke misstänkt för medhjälp till mordet. 17-åringen häktades i onsdags på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord. Efter söndagens häktningsförhandlingar är totalt tre personer under 18 år häktade misstänkta för inblandning i mordet.

Så här sa polisen efter skjutningen i Skogås.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Max Åkerwall från Stockholmspolisen bekräftar att skjutningen i Skogås skedde inne på en restaurang.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet