Tre släppta inför dom i Husbymordet

Uppdaterad
Publicerad

Tre av fyra unga män som åtalats för mordet på en man i Husby i nordvästra Stockholm förra våren har försatts på fri fot efter rättegången, rapporterar Dagens Nyheter. En 18-årig man, som misstänks ha skjutit mot mannen, sitter fortsatt häktad i väntan på domen. Samtliga fyra har nekat till brott.

– Med tanke på hur bevisningen såg ut i målet så var det väntat, säger advokat Max Ahlgren, som försvarar en av de nu frisläppta männen, till tidningen.

Mordet ägde rum den 31 maj förra året, under eftermiddagen fick polisen larm om en skottlossning nära tunnelbanan i Husby. En man i 30-årsåldern hittades allvarligt skadad och fördes till sjukhus där han senare avled.

Enligt åklagaren ska de fyra männen ha samarbetat i utförandet av mordet, två sköt mot offret och två har hållit honom under uppsikt och stått i kontakt med skyttarna.

Domen är planerad att meddelas i början av mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.