• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under Kristi himmelsfärd var det många som ville ut i skärgården i sommarvärmen. – Det är förståligt men det blir ett problem för oss som ska se till att det här fungerar på ett bra sätt, säger Andreas Strömberg på trafikförvaltningens presstjänst. Foto: SVT/TT

Trots hårdare restriktioner: tusentals stockholmare tog båten i sommarvärmen

Publicerad

Trots pandemin var det under torsdagen närmare 7 000 personer som reste med Waxholmsbåtarna. Det är många fler än vid Kristi himmelsfärd i fjol.

När sommarvärmen kom under Kristi himmelsfärd syntes det tydligt på båttrafiken. Under torsdagen ville tusentals personer hoppa på skärgårdsbåtarna – många fler än vid samma tid förra året.

– Dels tror jag vädret är en faktor. Blir det väldigt varmt vill man ut i skärgården även om vi har rekommendationer som säger att man inte ska resa med kollektivtrafiken. Egentligen är det hårdare restriktioner i år, säger Andreas Strömberg på trafikförvaltningens presstjänst.

Enligt trafikförvaltningen var trycket som störst vid Strömkajen och i Nynäshamn.

Vad har ni för ansvar när ni vet att trycket kommer att öka?

– Vi har ett ansvar att följa trafiken och i den mån det går ska vi förflytta de resenärer som måste resa med kollektivtrafiken. Vi sätter in förstärkningsturer men det är ingen garanti för att man kommer med. Fortfarande ligger en övergripande rekommendation att man inte ska resa med kollektivtrafiken.

I videon hör du Andreas Strömberg berätta om hur många som reste med Waxholmsbåtarna och om trycket som väntas i helgen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer