Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Thorén, Tullingepartiet, försöker här komma i kontakt med någon anställd på Facebook men stoppas i dörren av en vakt. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Tullingepartiets sida kapad – följ med när partiledaren jagar Facebook

Uppdaterad
Publicerad

Vad gör man som politiskt parti om man i början på ett viktigt valår får sin Facebooksida kapad? Det har Anders Thorén på Tullingepartiet försökt luska ut i månader. Utan framgång.

Anders Thorén traskade första gången upp på Facebooks kontor redan i januari och ville prata med någon anställd om sitt problem. Han ombads att posta sina dokument istället, gjorde det, men fick inget svar.

– Facebook har ju blivit en allt viktigare plattform för oss. Dessutom är det valår i år. Vi har flera klipp som vi hade velat publicera där, säger han.

Svårt att skapa ny sida

Att skapa ett nytt Facebook-konto åt partiet har inte varit ett alternativ.

– Jag har försökt men det var knöligt. De känner ju till mitt telefonnummer som kopplas till en sida som nu är spärrad. Dessutom tar det tid att bygga upp en sida igen med många följare.

Möts av vakt vid ingången

När SVT tar rygg på Anders Thorén under hans andra besök på Facebooks kontor möts vi av en vakt som inte vill bli filmad.

SVT har varit i kontakt med företaget men inte lyckats få till en intervju. I ett mejlsvar uppger man att problemet är löst, något som enligt Tullingepartiet inte stämmer.

Häng på när Anders Thorén gör sitt andra försök och åker från Tullinge till Facebooks kontor i centrala Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet