Två 16-åringar åtalas för mord i Haninge

Uppdaterad
Publicerad

I somras mördades en man i Haninge och en annan man skadades. Nu åtalas två 16-åringar för sin inblandning i skottdramat, skriver Nerikes Allehanda.

De två 16-åringarna har suttit frihetsberövade sedan förra sommaren. En av dem misstänks för att ha avlossat skotten och åtalas för mord och mordförsök. Den andre 16-åringen är åtalad för medhjälp till mord samt för grovt vapenbrott.

Det var den 4 augusti förra året som två skottskadade män hittades i en bil i Haninge, strax söder om Stockholm. En av männen var träffad med fyra skott och dog senare av sina skador. Den andre mannen var skjuten i låret.

En man i 30-årsåldern från Haninge är också åtalad, misstänkt för att medhjälp alternativt grovt skyddande av brottsling. Enligt NA ska han ha lånat ut sin lägenhet till de båda 16-åringarna. Mannen åtalas även för grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.