Polisinsatsen på plats i Vällingby i västra Stockholm vid 19-tiden på nyårsafton där en person avled efter en skjutning. Under onsdagen anhölls två personer misstänkta för medhjälp till mord. Foto: Brottsplats Sthlm

Två anhållna för Vällingbymord

Uppdaterad
Publicerad

Två personer anhölls under onsdagen misstänkta för medhjälp till mord i Vällingby på nyårsafton.

Den ene personen är anhållen misstänkt på sannolika skäl och den andre är skäligen misstänkt, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Senast på lördag måste åklagare besluta om personerna ska häktas eller inte. Enligt åklagaren är utredningen i ett så tidigt skede att mer information inte kan lämnas.

Det var tidigt på nyårskvällen som larm kom in om skottlossning i Vällingby centrum i nordvästra Stockholm. På platsen hittades tre unga män skottskadade och fördes till sjukhus. En av dem, en man i 20-årsåldern, avled senare av sina skador.

Våldsvågen i Stockholm

Mordet är ett i raden av våldsdåd som drabbat Stockholmsområdet senaste tiden. SVT har sökt åklagaren och de båda misstänktas advokater utan framgång.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre skjutningar och två explosioner under loppet på tre dagar. SVT sammanfattar våldsbrotten under mellandagarna. Foto: Pressfotograf/Swepix/Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet