Två gripna efter misstänkt knivmord

Publicerad

Två personer har gripits efter ett en man knivskurits till döds i Tullinge söder om Stockholm.

– De greps i anslutning till brottsplatsen, säger Åsa Wallentin, presskontakt vid polisen.

De två personerna är skäligen misstänkta för mord, den lägre misstankegraden. Därutöver har en man tagits in till förhör och beskrivs som ”intressant i utredningen”, enligt polisen.

– Men vi letar efter fler personer som kan vara intressanta för utredningen, säger Åsa Wallentin.

En stor polisinsats har pågått under dagen i Tullinge söder om Stockholm där den döde mannen hittades efter att han blivit svårt knivskuren i halsen.

Kniv hittades på brottsplatsen

– Tre män sågs bråka varpå två personer sprang därifrån. Den tredje mannen blev svårt knivskuren och har sedan avlidit, säger Stockholmspolisens presstalesman Anders Bryngelsson.

En kniv hittades på brottsplatsen och polispådraget har varit omfattande med helikopter, hundförare och ett stort antal patruller som jagat de misstänkta som försvann till fots.

Larmet kom in klockan 10.47. Polisen håller vittnesförhör och en förundersökning om mord har inletts, uppger polisen på sin hemsida. Polisen har inte gått ut med den döde mannens ålder.

Flera personer blev vittnen till knivskärningen som skedde utomhus.

– Vi har människor som har sett händelseförloppet. Det har kommit fram personer som försökt livrädda den här mannen, säger Anders Bryngelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.