En person kunde gripas på brottsplatsen, uppger polisen för SVT Nyheter. Foto: Janne Åkesson/Swepix.se

Två personer anhållna för dubbelmord i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

Två personer sköts till döds i Upplands-Bro den 21 februari. Nu har två personer anhållits misstänkta för morden och tre personer har anhållits misstänkta för skyddande av brottsling.

Det var i februari som polisen larmades om att en person blivit skjuten i närheten av en skola och en förskola i Upplans-Bro, nordväst om Stockholm. Ett par hundra meter från platsen där den skottskadade personen hittades, hittades ytterligare en avliden person.

Direkt efter brottet kunde polisen gripa en man som släpptes efter förhör och avskrevs från utredningen.  

Två anhållna

Natten till torsdagen kunde två andra personer gripas misstänkta för dubbelmordet som nu är anhållna.

– Nu fortsätter vi med våra akuta utredningsåtgärder. Vi arbetar med ett stort ärende, ett dubbelmord, där vi har flera stycken misstänkta, säger Christer Axling, utredningledare vid polisen region Stockholm.

Skyddande av brottsling

I samband med gripandet av de två misstänkta, greps också två personer misstänkta för skyddande av brottsling alternativt grovt skyddande av brottsling.

Sedan tidigare sitter ytterligare en person anhållen, också denne misstänkt för skyddande av brottslig alternativt grovt skyddande av brottsling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.