Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Familjen som utsatts ska enligt våra uppgifter inte ha något med kriminalitet att göra” – Hör SVT:s krimreporter Sofia Yohannes om skjutningen i Tullinge. Foto: SVT

Uppgifter: 16-åring greps i taxi – med automatvapen

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor har skjutits ihjäl i en villa i Tullinge. Kort därefter stoppade polisen en taxi – och grep en 16-årig pojke och chauffören, enligt SVT:s uppgifter. I bilen fanns ett automatvapen.

Natten till fredagen larmades polisen till villaområdet i Tullinge söder om Stockholm. Två kvinnor, en i 20-årsåldern och en i 60-årsåldern, sköts till döds. Flera barn fanns i bostaden när skjutningen inträffade, men de skadades inte fysiskt enligt polisen.

Polisen stoppade kort efter dådet en taxi och grep två personer som blev anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord. En av dem släpptes dock senare eftersom misstanken försvagats. Det ska ha varit taxichauffören samt en 16-årig pojke som greps, enligt SVT:s uppgifter. Polisen ska även ha hittat ett automatvapen i fordonet.

16-åringen avvek tidigare samma vecka från ett HVB-hem, enligt uppgift.

Över 20 brottsmisstankar

I dokument från förvaltningsrätten framgår det att 16-åringen i flera år har rört sig i kriminella miljöer. Han förekom exempelvis i över 20 ärenden om misstankar om brott hos polisen, men kunde inte dömas för att han var under 15 år. Det handlade om bland annat rån, misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Han dömdes dock i år för ringa narkotikabrott.

På adressen i Tullinge, där skjutningen inträffade, står en känd svensk artist skriven. Enligt SVT:s uppgifter var dådet riktat mot en anhörig till en person som kopplas till den pågående gängkonflikten inom Foxtrot-nätverket.

Läs mer om skjutningen mot villan i Tullinge här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.