Dina Alsayfis pappa behöver covidtesta sig inför en resa. Hon fick en chock när hon hörde att mottagningen de besökt misstänks vara inblandad i en härva med blufftester. Foto: Tommy Bergman / SVT

Efter anklagelserna om falska covidtest: Här möts patienterna av låsta dörrar

Uppdaterad
Publicerad

Det privata vårdföretaget Doktorgruppen misstänks ha tagit betalt för covidtester och friskhetsintyg – utan att ha skickat proverna på analys. SVT besökte en av mottagningarna där fifflet ska ha pågått, där en strid ström av inbokade patienter möttes av en låst dörr.

Under lördagen häktades tre personer misstänkta för grovt bedrägeri, spridande av smitta och osant intygande. Företaget Doktorgruppens hemsida ligger nere och när SVT besöker en av mottagningarna där testningen skett är den stängd.

– Man blir helt chockad av att höra sånt, av att såna människor existerar, säger Dina Alsayfi, som kommit till mottagningen med sin pappa som bokat ett coronatest inför en resa.

SVT har försökt nå Doktorsgruppen utan framgång.

Hör de besvikna patienterna, samt reaktionen från sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L), i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.